Het Zuivere Licht logo

Holistische praktijk

Touch for Health

Touch for Health

Wat is Touch for Health?

Touch for Health is een holistische methode die spiertesten gebruikt om te onderzoeken hoe de energie door het lichaam stroomt, waar deze blokkeert en hoe blokkades kunnen worden opgelost. Volgens de touch for health theorie worden zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaakt door spierzwakten en energieblokkades. Middels spiertesten en aanraking tracht men bij touch for health de energiedoorstroming en het zelfherstellend vermogen van de cliënt te stimuleren, om zo deze spierzwakten en energieblokkades op te heffen. Het doel van touch for health is het bereiken van een fysiek, mentaal en spiritueel evenwicht.

Ook kan de touchforhealth informatie geven over  onze emotionele gesteldheid. Daarom noemen we de methode ook wel psycho-kinesiologie. Ziekten ontstaan veelal door onopgeloste psychische problemen, die terug te voeren zijn op vroegere traumatische gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zijn niet goed verwerkt en worden in het lichaam opgeslagen. Ze  verstoren het goed functioneren van lichaamsfuncties en van het autonome zenuwstelsel. Ook wordt de methode gebruikt om overgevoeligheden voor de verschillende soorten voedsel te testen.

Via deze methode kan ik ook testen welke therapiemethodes nodig zijn en op welke manier deze het beste kunnen worden toegepast.