Het Zuivere Licht logo

Holistische praktijk

<span style='color:#FFF'>Reiki</span>

Reiki behandelingen

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. In aanleg is iedereen in staat levensenergie door te geven. Wij hebben zelfs de neiging onze handen precies daar neer te leggen waar de energie het hardste nodig is!

Als jong kind hadden we nog een natuurlijke verbondenheid met de levensenergie. Door verschillende redenen (o.a. stress) wordt die afstemming tijdens ons leven steeds minder en zijn wij als volwassenen nog maar beperkt in staat om genezende energie door te geven.

Het Usui Systeem van Reiki (Reiki Alliance)

Genezen door energie-overbrenging is in feite zo oud als de mensheid. Het systeem van Reiki werd door de Japanse Dr. Mikao Usui herontdekt en nieuw leven ingeblazen. Een van zijn leerlingen, de marine-arts Dr. Chuyiro Hayashi, stichtte een Reikikliniek in Tokyo. De Amerikaans-Japanse Hawayo Takata vond daar genezing en werd uiteindelijk ook zelf Reiki Master. Zij introduceerde Reiki in het westen.
Haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto is voor ons de levende schakel met deze traditie van Reiki.

Hoewel wij onze Reikimethode het 'Usui Systeem van Natuurlijk Genezen' noemen om onze grondlegger te eren, zou de methode nog beter het Usui-Hayashi-Takata-Furumoto systeem kunnen heten. Iedere grootmeester heeft zijn/haar eigen stempel gedrukt op onze heelmethode en haar diepgaander, effectiever en praktischer gemaakt.

Heling van emotionele pijn

In mijn praktijk gebruik ik soms Reiki ter ondersteuning van de kinesiologische behandeling, maar je kunt ook kiezen voor alleen een Reiki behandeling
Een Reikibehandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Reiki ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing.
Reiki kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten maar evengoed bij griep, ontstekingen en als "eerste hulp" bij verwondingen en breuken.

Reiki werkt op alle niveaus van ons leven in: de energie ondersteunt ons bij de heling van onze emotionele pijn en helpt ons om onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken. Zij ondersteunt ons om onze levensproblemen op te lossen door ons weer te verbinden met ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht.

Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen: het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam en je geest, luisteren naar hun taal en ze te ondersteunen, in plaats van jezelf voorbij te lopen en je ziektesymptomen te negeren of te onderdrukken.

Met Reiki kun je ook op een gemakkelijke wijze baby's en kinderen helpen die ziek zijn, ook al weet je (nog) niet wat ze mankeren.